13 d’abr. 2011

Llenguatge i creació literària

NOTÍCIES DEL CPNL

Dijous, 7 d'abril de 2011

Xerrada de Joan Adell a Blanes

L'escriptor va parlar del llenguatge i la creació literària

Dimecres, 6 d’abril, l'escriptor Joan Adell va visitar la Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes per parlar de llenguatge i de creació literària davant d'un públic format, especialment, per alumnes dels cursos de català i persones que participen en el programa de "Voluntariat per la llengua".


Fill de Blanes, i per tant molt proper al públic, Adell va fer una reflexió sobre el poder de les paraules per crear una història, per fer néixer uns personatges que no siguin simples simulacres de vida, sinó egos independents.

Amb un llenguatge clar i entenedor, va mostrar la complexitat que s’amaga darrere cada història narrativa i la voluntat d’escriure en la seva pròpia llengua tot i que se’n considera autodidacte. La motivació per llegir, la defensa de la llengua i les ganes de saber més i no defallir es van encomanar a un públic format sobretot per alumnes dels cursos de català.

Alguns alumnes, que havien llegit alguna de les seves obres durant els cursos, com El nàufrag i Matins grisos, van establir un torn de preguntes al final que va acabar essent una conversa interessant i propera entre escriptor i lectors.


                                                                                  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada