10 d’abr. 2011

PREMIS LITERARIS "CIUTAT DE SAGUNT" 2011

Esta vesprada s'ha fet entrega dels premis Literaris "Ciutat de Sagunt"
08/04/2011
Gabinet de Comunicació
Els guardonats han sigut, Joan Adell, Màrius Moneo i Orland Verdú, amb els premi de poesia, narrativa i teatre respectivament.

La Casa de Cultura Capellá Pallarés de Sagunt, ha sigut el lloc triat per a fer entrega dels premis Literaris "Ciutat de Sagunt" d'enguany. És la XIV edició que se celebra d'estos premis i els guardonats han sigut Joan Adell Álvarez, Màrius MoneoVilalta i Orland Verdú Jover.

El premi de poesia ha sigut per a Joan Adell Álvarez per l'obra "Tres Estrelles Michelin", una confluència de sentiments entre els quals destaca la nostàlgia, els somnis, l'amor i el desamor, la crítica social i el dolor de les absències. Autor de Blanes, va nàixer en 1938 i és llicenciat en Farmàcia i Medicina per la Universitat de Barcelona. Té editats llibres de contes, novel·les i poesia i ha rebut premis importants dins del territori nacional.
   
Els premis literaris "Ciutat de Sagunt", organitzats pel Gabinet de Promoció del València de l'Ajuntament de Sagunt, han rebut enguany 63 obres de tota l'àrea lingüística. Han optat al VIII Certamen de Teatre "Pepe Alba" un total de 12 obres; per al XII Certamen de Narrativa s'han presentat 23 originals, i en el XIII Certamen "Jaume Bru i Vidal" de poesia competien 28 obres. El jurat de poesia estava format pels poetes Begonya Mezquita, Antoni Ferrer i Manuel Bellver; el de narrativa pels tres escriptors premiats en les ultimes convocatòries (Enric Lluch, Manel Joan Arinyó i Teresa Broseta). Per la seua banda, el de teatre estava compost pels professionals de teatre Lola López, María Jesús Suárez i Antoni Ruiz.  

L'acte d'entrega dels guardons ha sigut el colofó a una sèrie d'activitats organitzades pel Gabinet de Promoció del València que és realitzaven des del dia 4 d'abril al voltant de la literatura i de l'escriptor Enric Valor. La companyia saguntina Camí de Nora s'ha encarregat de dissenyar un acte d'un marcat caràcter audiovisual que vol reforçar el llaç, invisible a vegades, entre la tradició i la modernitat.

4 comentaris: